Kdaj imamo srečanja?

Srečanja volčičev in volkuljic

Srečanja potekajo vsako soboto ob 9:00 pred župniščem Bl. A. M. Slomška v Šaleku. Srečanja trajajo predvidoma 2 uri.

Na srečanjih naša najmlajša veja preko igre spoznava junake iz Knjige o Džungli ter se prek njih uči življenja v naravi, razvija čut in prijateljstvo do ostalih in se uči živeti v skupnosti.

Vsako leto se volčiči in volkuljice odpravijo tudi na zimovanja, jesenovanja in spomladovanja, ki trajajo en vikend. Poleti pa vsi skupaj uživajo na en teden dolgem poletnem taboru, ki je vsako leto nepozaben.

 

Srečanja izvidnikov in vodnic (četa):

Naši Izvidniki in vodnice imajo srečanja vsako soboto ob 9.00 pred župniščem Bl. A. M. Slomška v Šaleku.

Na srečanjih se učijo osnovnih skavtskih veščin (postavljanja ognja, bivakov, izdelovanje vozlov in orientacija v naravi), razvijajo sposobnosti komunikacije, sodelovanja, razvijajo čut do sočloveka, gradijo na fizični pripravljenosti in vzdrževanju kondicije.

Vsako leto se udeležijo jesenovanja, zimovanja in spomladovanja, ki trajajo en vikend.Tam se skavti še dodatno povežejo in poglobijo skavtsko znanje. Poleti, ob koncu skavtskega leta se udeležijo 10-14 dnevnega poletnega tabora, kjer si sami postavijo šotore, gorišče in kuhinjo, wc, umivalnico, jambor, igrišče za odbojko...

Srečanja popotnikov in popotnic (Klana):

Klanovska srečanja potekajo enkrat na 14 dni v večernih petkovih ali jutranjih sobotnih urah (ob 10:00). Za srečanja se sproti dogovarjamo preko telefona in elektronske pošte. Če te zamika, pokliči na 031 236 004 (Simon) ali piši na brezovniks@gmail.com. Pridi pogledat in ne bo ti žal.

Kaj pa je bistvo naših srečanj?

Ker je klan najstarejša veja, so v njo vključeni mladostniki, ki rastejo v odgovornosti, organizaciji projektov, komunikaciji... Cilj voditeljev je, da klanovce pripeljejo tako daleč, da bodo znali razmišljati s svojo glavo in postali neodvisni posamezniki, ki z vedrino gledajo na svet.

Tudi klanovci se udeležimo jesenovanja, zimovanja in spomladovanja, ki traja en vikend ter 10-14 dnevnega poletnega tabora. Značilnost popotnikov in popotnic je v tem, da so njihovi tabori potovalni, torej skupaj potujejo iz kraja v kraj, na poti pa jih čaka več različnih izzivov. Velik povdarek v veji PP je tudi na služenju in pomoči drugim ter na ustvarjanju lepšega sveta, ki nas obdaja.

Poleg rednih 14 dnevnih srečanj, jesenovanj, taborov, ipd. se klanovci udeležujemo različnih državnih skavtskih srečanj, na katerih spoznavamo skavte iz celotne Slovenije ali celo iz tujine. V letu 2015 smo npr. preživeli 14 dni v družbi španskih in nemških skavtov v Valladolidu v Španiji, kamor smo lahko odpotovali s pomočjo Erasmus organizacije.

 

VEČ O NAŠIH SREČANJIH IN TUDI SLIKE SI LAHKO OGLEDAŠ NA NAŠI FACEBOOK STRANI: https://www.facebook.com/stegvelenje1